Şirketler Hukuku ve Müşavirlik Hizmetleri

Şirketler Hukuku ve Şirketler Muhasebesi Danışmanlığı
Hukuk normları, toplumun belirli bir düzen içinde yaşamasını sağlayan kurallar bütünüdür. Söz konusu kurallar devlet yaptırımlarıyla güçlendirildiği için toplumu oluşturan bütün bireyler, kurumlar, şirketler bu kurallara uymak zorundadırlar. Bu nedenle hukuk, hayatın her alanına etki etmektedir. Hukukun inceleme ve uygulama alanlarını daha iyi anlamak için medeni hukuk, ceza hukuku, anayasa hukuku, borçlar hukuku gibi çeşitli alt dallara ayrılan bir hukuki yapılanma bulunmaktadır. Bu alt dallardan biri de ticaret hukukudur. Ticaret hukuku, tacirlerin haklarını yasalarla koruma altına almayı sağlayan, ticari faaliyetlere dair düzenlemelerde bulunan kurallardan meydana gelir. Ticari faaliyetlerde bulunan bireyler ve şirketler ticaret hukukuna uygun hareket etmek zorundadır. Bu noktada her bir uygulama alanı için ayrı hukuk kuralları uygulanmaktadır.
Şirketler Hukuku Nedir?
Şirketler hukuku; ticari hayatın belirli bir düzen içinde işlemesini sağlayan, şirketlerin iç yapılanmasını ve ticari faaliyetlerini yasalarla düzenleyen kurallardan oluşur. Ekonomik ve ticari faaliyetler toplumun her kesimine etki ettiği için şirketlerin ticari faaliyetleri özel olarak şirketler hukuku kapsamında değerlendirilmektedir. Şirketler arası usulsüzlükleri ortadan kaldırmak, zararların ve borçların nasıl şekilleneceğini belirlemek, şirket içi ve şirketler arası uyuşmazlıkları çözümlemek, şirketler hukukunun önemli işlevleri arasında yer almaktadır.
Şirketler Muhasebesi Danışmanlığı Nedir?
Şirketler muhasebesi, kuruluş şekillerine göre şirket türlerini incelemektedir. Şirketlerin kuruluş işlemleri, kar dağıtımları, bütün muhasebe kayıtları, sermayede meydana gelen değişimler gibi konular şirketler muhasebesi kapsamında ele alınmaktadır. Şirketler muhasebesi danışmanlığı, şirketin kuruluşundan ticari faaliyetleri sonucu oluşan finansal hareketlerine kadar her noktada şirkete danışmanlık hizmeti verilmesidir. Bu hizmetler; vergi işlemleri, bordro işlemleri, tek düzen hesap planları, mali ve finansal analiz gibi oldukça kapsamlıdır. Söz konusu işlemlerin temel amacı, şirketlerde mali denetimin sağlanmasıdır.
Kimler Şirketler Muhasebesi Danışmanlığı Yapabilir?
Şirketlere muhasebe danışmanlığı yapabilmek için mali müşavir olmak gerekmektedir. Şirketler hukuku alanında uzman bir avukat, mali müşavirlik belgesi alarak şirketler muhasebesi danışmanlığı da yapabilir. Hukuk ve muhasebe alanlarında uzmanlık isteyen bu mesleği icra eden, Şirketler Hukuku ve Şirketler Muhasebesi Danışmanı olan ekibimizden şirketiniz için danışmanlık hizmeti alarak uzman bir kadro ile çalışmanın güvenini yaşayabilirsiniz.